Πώς Να Χάσετε Το Λίπος Στην Κοιλιά

Σε αυτή τη σειρά άρθρων, θα μάθετε ακριβώς πώς να χάσετε το λίπος της κοιλιάς, χρησιμοποιώντας 10 αποδεδειγμένες τεχνικές από ιατρικές έρευνες και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Το κοιλιακό λίπος, επίσης γνωστό ως σπλαχνικό λίπος ή λίπος της κοιλιάς, δεν είναι πλέον θέμα ματαιοδοξίας πια. Οι γιατροί προκαλούν ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία του λίπους της κοιλιάς, καθώς περισσότεροι Αμερικανοί διαγιγνώσκονται καθημερινά με παχυσαρκία, διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη.

Πώς να χάσετε το λίπος της κοιλιάς

Το Μυστικό είναι το CLA

  • Οι επιστήμονες στη Σουηδία ανέφεραν ότι οι ασθενείς που παίρνουν συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ή CLA για συντομία, χάνουν λίπος – ειδικά κοιλιακό ή κοιλιακό λίπος. Το CLA είναι ένας ειδικός τύπος λιπαρού οξέος και είναι διαθέσιμος στις Η.Π.Α. χωρίς ιατρική συνταγή.
  • Σε μια δοκιμή του 2001, οι άνθρωποι που λάμβαναν 4 γραμμάρια CLA την ημέρα έχασαν σχεδόν το 4% του σωματικού λίπους τους σε διάστημα 12 εβδομάδων, χωρίς άλλες διατροφικές ή σωματικές αλλαγές.
  • Μια άλλη σουηδική μελέτη το 2004 διαπίστωσε ότι το CLA “θα μπορούσε ελαφρώς να μειώσει το σωματικό λίπος στους ανθρώπους, ιδιαίτερα το κοιλιακό λίπος”, χωρίς να αλλάζει το δείκτη μάζας σώματος. Δεν αναφέρθηκαν επιβλαβείς ανεπιθύμητες ενέργειες.
  • Μια μελέτη ανασκόπησης του 2004 σχετικά με τα συμπληρώματα απώλειας βάρους του ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου Creighton ανέφερε ότι τα αποτελέσματα για το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ήταν θετικά σε τρεις κλινικές μελέτες, με λίγες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Χάσετε το λίπος της κοιλιάςΜια μείωση του λίπους κατά 4% μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά η σημασία της για την υγεία σας μπορεί να είναι βαθιά. Οι γιατροί στο Πανεπιστήμιο Laval στο Κεμπέκ, οι οποίοι ειδικεύονται στη μελέτη του κοιλιακού λίπους, λένε ότι ακόμη και μείωση κατά 5% έως 10% στο λίπος της κοιλιάς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιακών παθήσεων κατά 60%.

Ενώ CLA μπορεί να μην είναι η θεραπεία για το λίπος στην κοιλιά όλα από μόνα τους, είναι σίγουρα ένας τρόπος για να στοχεύουν απώλεια λίπους κοιλιά. Σε συνδυασμό με μερικές (ή όλες) άλλες ισχυρές, αποδεδειγμένες μεθόδους που θα μοιραστώ μαζί σας σε αυτή τη σειρά, θα μπορούσε να κάνει μια βαθιά διαφορά για τη μέση της μέσης σας και την υγεία σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *