Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Χρησιμοποιήστε Ένα Ημερολόγιο Άσκησης Για Να Διατηρήσετε Τις Προπονήσεις Σας Σε Καλό Δρόμο

Ο οδικός χάρτης είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο όταν ξεκινάτε ένα μακρινό ταξίδι. Βοηθά να σας δείξει την κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε και μπορεί να σας σώσει τη ζωή όταν έχετε ξεφύγει από την πορεία σας.

Ημερολόγιο Άσκησης

Ένα ημερολόγιο προπόνησης μπορεί να προσφέρει την ίδια βοήθεια με έναν οδικό χάρτη όταν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα άσκησης. Από πολλές απόψεις, είναι πολύ πιο κατατοπιστικό, επειδή είναι μια καθημερινή καταγραφή του ταξιδιού σας προς τους στόχους σας για τη φυσική σας κατάσταση. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο πώς να αποκομίσετε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από το ημερολόγιο προπόνησής σας.

Καταγράψτε τα βασικά

Καταγράψτε την ημερομηνία, τις ώρες έναρξης και λήξης, τα μέρη του σώματος που προπονήθηκαν και αν συμμετείχε συνεργάτης προπόνησης. Φροντίστε επίσης να καταγράφετε πληροφορίες σχετικά με τις καρδιοπροπονήσεις σας.

Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να μετατρέψει το λίπος σε ενέργεια μόνο με ρυθμό 100 θερμίδων την ώρα. Για παράδειγμα, εάν τρώτε 2500 θερμίδες την ημέρα, θα σας χρειαστούν 10 ώρες περπάτημα για να τις κάψετε.

Σε μια προσπάθεια να χάσουν βάρος, πολλοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να περιορίσουν την πρόσληψη θερμίδων. Ωστόσο, αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη στρατηγική για την απώλεια βάρους γιατί το σώμα χρειάζεται αρκετή ενέργεια σε καθημερινή βάση για να λειτουργεί σωστά. Εάν δεν τρώτε αρκετές θερμίδες, το σώμα σας θα αρχίσει να καίει μυς – κάτι που δεν είναι αυτό που θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος!

Είναι κάτι περισσότερο από σετ και επαναλήψεις

Για ένα ημερολόγιο προπόνησης με βάρη θα θέλετε σίγουρα να καταγράφετε τον αριθμό των σετ και των επαναλήψεων που εκτελείτε για κάθε άρση. Επίσης, φροντίστε να αναφέρετε όλα τα σετ προθέρμανσης. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τραυματισμούς και μπορεί επίσης να υποδείξει αν κάνετε πάρα πολλά σετ προθέρμανσης.

Φυσικά θα θέλετε να καταγράψετε το βάρος που χρησιμοποιείτε για κάθε άρση. Αν δεν έχετε πολύ καλή μνήμη, είναι δύσκολο να θυμάστε από τη μία προπόνηση στην άλλη τι βάρος χρησιμοποιήσατε την τελευταία φορά. Ένα ημερολόγιο προπόνησης απομακρύνει τις εικασίες.

Φροντίστε επίσης να αναφέρετε αν χρησιμοποιείτε ειδικές προπονητικές τεχνικές, όπως αναγκαστικές επαναλήψεις, αρνητικά, πυραμίδες ή σούπερ σετ. Ένα ημερολόγιο προπόνησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκαλύψετε αν κάποια από αυτές τις τεχνικές λειτουργεί πραγματικά για εσάς ή αν απλώς σας κάνει να υπερπροπονείστε.

Επίσης, η καταγραφή των ρυθμίσεων στα μηχανήματα γυμναστικής, όπως το ύψος του καθίσματος και άλλες ρυθμίσεις, μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια των προπονήσεών σας.

Οι λεπτομέρειες έχουν σημασία

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά! Στην περιοχή σημειώσεων της σελίδας του ημερολογίου σας, φροντίστε να καταγράψετε πώς αισθάνεστε κατά την έναρξη της προπόνησής σας. Είστε κουρασμένοι ή είστε έτοιμοι να σκίσετε τα πράγματα στην αίθουσα με τα βάρη; Οι μύες σας ανεβαίνουν γρήγορα καθώς η προπόνησή σας εξελίσσεται ή η άντληση σας αποφεύγει σήμερα;

Αν γυμνάζεστε με μουσική, μπορεί να είναι χρήσιμο να καταγράψετε τα κομμάτια που ακούσατε. Αυτό μπορεί επίσης να έχει μια υποσυνείδητη επίδραση αν συνδέετε μια καλή προπόνηση με συγκεκριμένη μουσική.

Μην ξεχνάτε τη διατροφή

Το άλλο μισό της εξίσωσης της φυσικής κατάστασης είναι η διατροφή. Είναι ζωτικής σημασίας να καταγράφετε ό,τι τρώτε και πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καταγράψτε το είδος, την ποσότητα σε γραμμάρια και τον χρόνο κατανάλωσης. Μπορείτε να αναζητήσετε τις θερμίδες στο τέλος της ημέρας και να καταγράψετε το σύνολο.

Το PhenQ είναι ένα συμπλήρωμα απώλειας βάρους που είναι διαθέσιμο στην αγορά σήμερα. Έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα, επειδή είναι αποτελεσματικό και ασφαλές στη χρήση.

Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με φυσικό τρόπο χωρίς παρενέργειες. Έχει σχεδιαστεί για να καταστέλλει την όρεξή σας, να αυξάνει τον μεταβολισμό σας και να καίει λίπος ως καύσιμο. Το PhenQ περιέχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την υγιή απώλεια βάρους.

Τα συστατικά του PhenQ είναι εγκεκριμένα από τον FDA και έχουν ελεγχθεί ως ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση. Όταν παίρνετε αυτό το συμπλήρωμα, θα καταστείλει την όρεξή σας, θα αυξήσει το μεταβολισμό σας και θα κάψει λίπος για καύσιμο που θα οδηγήσει σε αποτελεσματική απώλεια βάρους χωρίς παρενέργειες!

Καταγράψτε ζωτικές μετρήσεις

Μια φορά την εβδομάδα θα πρέπει να ζυγίζεστε και να το καταχωρείτε στο ημερολόγιο προπόνησης. Η τοποθέτηση μιας μετροταινίας στο λαιμό, τους βραχίονες, το στήθος, τη μέση, τους μηρούς και τις γάμπες σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε την πρόοδο της προπόνησής σας με βάρη.

Η λέξη «λίπος» είναι λίγο λανθασμένη. Το λίπος δεν είναι στην πραγματικότητα το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να μετατρέψει το λίπος σε ενέργεια αρκετά γρήγορα για να συμβαδίσει με τον τρέχοντα τρόπο ζωής και διατροφής μας.

Για να κάψετε λίπος, πρέπει πρώτα να διασπάσετε τα λιποκύτταρα ώστε να απελευθερώσουν την αποθηκευμένη τους ενέργεια. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και σας αφήνει να αισθάνεστε πεινασμένοι μεταξύ των γευμάτων επειδή το σώμα σας χρειάζεται καύσιμα για αυτή τη διαδικασία. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε απλώς να διασπάσετε έναν τύπο λίπους. χρειάζονται όλα τα είδη λίπους για να λειτουργεί σωστά το σώμα σας.

Ελέγξτε το ημερολόγιό σας πριν από κάθε προπόνηση

Πριν ξεκινήσετε την προπόνησή σας, ρίξτε μια ματιά στην τελευταία φορά που προπονηθήκατε στα ίδια μέρη του σώματος. Αξιολογήστε το μέγιστο βάρος και τις επαναλήψεις που κάνατε για κάθε άσκηση. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προκαλέσετε νοητικά τον εαυτό σας να κάνει 2 επιπλέον επαναλήψεις ή να αυξήσει το βάρος κατά 5 κιλά.

Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να μετατρέψει το λίπος σε ενέργεια μόνο με ρυθμό 100 θερμίδων την ώρα. Για παράδειγμα, εάν τρώτε 2500 θερμίδες την ημέρα, θα σας χρειαστούν 10 ώρες περπάτημα για να τις κάψετε.

Σε μια προσπάθεια να χάσουν βάρος, πολλοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να περιορίσουν την πρόσληψη θερμίδων. Ωστόσο, αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη στρατηγική για την απώλεια βάρους γιατί το σώμα χρειάζεται αρκετή ενέργεια σε καθημερινή βάση για να λειτουργεί σωστά. Εάν δεν τρώτε αρκετές θερμίδες, το σώμα σας θα αρχίσει να καίει μυς – κάτι που δεν είναι αυτό που θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος!

Ερμηνεία των δεδομένων

Μόλις καταγράψετε δεδομένα προπόνησης για αρκετές εβδομάδες, ανατρέξτε σε αυτά για να δείτε τι είδους πρόοδο έχετε κάνει. Διαλέξτε μία ή δύο σημαντικές ασκήσεις, όπως ο πάγκος ή τα καθίσματα. Καταφέρατε να αυξάνετε τα βάρη για αυτούς τους ανελκυστήρες σε σταθερή βάση ή μήπως πέσατε σε κάποιο σημείο που κολλάει;

Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να αναζητήσετε τυχόν συσχετισμούς. Μήπως το σωματικό σας βάρος άρχισε να πέφτει γύρω από τη στιγμή που φτάσατε στο σημείο εμπλοκής; Αν ναι, τότε ίσως έχετε αρχίσει να υπερπροπονείστε. Κοιτάξτε επίσης το ημερολόγιο διατροφής σας και βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τη διατροφή σας.

Η τήρηση ενός ημερολογίου άσκησης είναι λίγη επιπλέον δουλειά, αλλά είναι μια δέσμευση στο προπονητικό σας πρόγραμμα που θα αποδώσει πολλά, καθώς θα σας κρατήσει στο δρόμο της προπονητικής επιτυχίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *