Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι Αρχαίοι Έλληνες Έδωσαν Το Παράδειγμα Δίαιτας Και Διατροφής

Η δίαιτα Atkins ήταν άγνωστη πριν από 35 χρόνια. Παρόλο που φαίνεται ότι οι αρχαίοι άνθρωποι – ιδιαίτερα οι αθλητές – δεν ήξεραν από σταγόνες αδυνατίσματος και απλά ακολούθησαν μια αυστηρή διατροφή, η οποία είναι και η βασική του Atkins.

Αυστηρή Διατροφή Και Σοβαρές Ασκήσεις Για Τους Αρχαίους Έλληνες

Πολύ πριν ο Dr. Atkins τερμάτισε τη θεωρία του σχετικά με την κέτωση και καθιέρωσε τη διάσημη διατροφή του, οι αρχαίοι άνθρωποι το ανέλαβαν, χωρίς καμία ένδειξη. Όχι μόνο έτρωγαν Atkins, αλλά επίσης ασκούσαν έντονα τακτική άσκηση, όπως συνιστά τώρα ο dr Atkins. Οι αρχαίοι Έλληνες πέρασαν πολύ χρόνο στην εκπαίδευση του σώματός τους.

https://www.youtube.com/watch?v=gcGroRw_BgA

Οι γυμναστικές ασκήσεις εκτιμήθηκαν πολύ, τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν και κατευθύνθηκαν για να ακολουθήσουν ένα καθημερινό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Μετά από χρόνια αυστηρής διατροφής και βαριάς γυμναστικής, οι Έλληνες παραδέχτηκαν τελικά ότι «πάρα πολύ και πολύ αυστηρά» δεν είναι καλό για την υγεία, επειδή το σχήμα αυτό εξαντλούσε το ανθρώπινο σύνταγμα.

Οι Έλληνες Ολυμπιακοί Ακολούθησαν Δίαιτα Μόνο Για Κρέας

Στην πραγματικότητα, μιλάμε για τους Έλληνες που έφαγαν φρούτα, λαχανικά, πολλά ψάρια, ψωμιά. Αυτό ήταν ένα κανονικό σχήμα διατροφής για τους απλούς Έλληνες, με την τροπολογία ότι τα ψάρια ήταν το πιο συνηθισμένο κρέας που καταναλώνεται σε αυτή τη ναυτική περιοχή.

Πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες Ολυμπιονίκες είχαν λίγο διαφορετικό σχήμα φαγητού, ένα σκεύασμα βαριάς κρεατοπαραγωγής, όπως το χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες Atkins (όχι τόσο εκλεπτυσμένο, βέβαια, χωρίς φάσεις).

Ο στόχος ήταν να αναπτυχθούν πολλοί μύες και το κρέας ήταν εξαιρετικά απαραίτητο. Αλλά κανένας Έλληνας δεν θα μπορούσε να προσφέρει καθημερινά το κρέας στο τραπέζι. Μόνο ανώτερα κοινωνικά στρώματα από την Ελλάδα θα μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά. Οι Ολυμπιονίκες έτρωγαν επίσης και πλούσια πρωτεϊνούχα όσπρια, τα οποία χρειάζονταν για να διατηρήσουν την ενέργεια τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ιστορικό τροφίμων Francine Segan, ένας αρχαίος ολυμπιονίκης τέθηκε για να κάνει μια δίαιτα μόνο για το κρέας. Φαίνεται ότι αυτή η σκληρή αποκλειστική διατροφή ήταν απαραίτητη για να κερδίσει έναν διαγωνισμό. Αυτό λειτουργεί για δρομείς. Το γεγονός ότι οι δρομείς έτρωγαν μόνο κρέας ξεκίνησε ένα είδος διατροφής κρέατος διατροφής, επεσήμανε ο ιστορικός.

Μια άλλη προϋπόθεση για τη συμπλήρωση της δίαιτας των αθλητών ήταν να αποβάλουν το ψωμί πριν από τον ανταγωνισμό, τρώγοντας όμως τα ξηρά σύκα. Ο Francine Segan παραδέχθηκε ότι ανακάλυψε ότι, ενώ αναζητούσε πληροφορίες για την περίφημη μεσογειακή κουζίνα.

Η Διατροφή Τους Κατευθύνθηκε Σύμφωνα Με Τον Παυσανία

Εκείνοι που ασκούν βαριά άσκηση έφαγαν χοιρινό και ένα συγκεκριμένο είδος ψωμιού. Επίσης, φαίνεται ότι το βόειο κρέας εισήχθη στη συνηθισμένη διατροφή των αθλητών. Το κρέας κατσίκας αναφέρεται επίσης στο “Λεξικό Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων”. Η κατανάλωση κρέατος ενθαρρύνθηκε ιδιαίτερα, όπως στο σχέδιο διατροφής Atkins. Τα λίπη, επίσης, από το χοιρινό, είναι ένα λιπαρό κρέας.

Η αρχαία ανησυχία για την υγεία, τη διατροφή και την άσκηση είναι αξιέπαινη. Ένα καθημερινό πρόγραμμα χαμηλών υδατανθράκων, μαζί με τακτική άσκηση, είναι ένα απλό και αποτελεσματικό πρόγραμμα για την απώλεια βάρους και τη διαμόρφωση του σώματος. Οι αρχαίοι το γνώριζαν προσπαθώντας μόνο. Δεν υπάρχουν θεωρίες, δεν υπάρχουν θερμίδες, δεν υπάρχει ketosis, καμία συζήτηση γύρω. Ίσως δεν έπρεπε να ξέρουν πώς λειτουργεί. “Mens sana in corpore sana” λειτούργησε καλύτερα γι ‘αυτούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *