Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ήρθε Η Ώρα Να Μάθετε Να Τρέφεστε Σωστά

Ας μην μιλήσουμε για δίαιτες. Οι δίαιτες είναι τιμωρίες – σαν να σας στέλνουν στο κρεβάτι χωρίς δείπνο. Οι δίαιτες λαμβάνουν μέρος της διασκέδασης από τη ζωή. Πολλές δίαιτες ή συμπληρώματα είναι επιβλαβή για την υγεία σας ή ακόμα και επικίνδυνο για απάτη, εάν έχετε ορισμένους παράγοντες κινδύνου.

Ξεχάστε τυχόν αποτυχίες διατροφής στο παρελθόν και αποφύγετε οποιαδήποτε ενοχή ή ντροπή εσείς  για το βάρος σας.

Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν κοιτάμε πίσω. Έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και φρόντιζε για αυτό κάθε μέρα. Ήρθε η ώρα να φάτε υγιεινά. Αυτό δεν είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση.

Δεν είναι πιο σημαντική η υγεία σας από το βάρος σας; Ας είμαστε λογικοί και να μιλάμε σοβαρά για την υγιεινή διατροφή.

Μην με πάρτε λάθος – οι δίαιτες βοηθούν πολλούς ανθρώπους να χάσουν βάρος – για κάποιο χρονικό διάστημα. Σχεδόν κάθε περιοριστική διατροφή μπορεί να δώσει ένα ένα ξεκίνημα άλμα στην απώλεια βάρους? και πολλοί άνθρωποι είναι τόσο ενθαρρύνονται από την ταχεία απώλεια βάρους που έχουν κίνητρα να μείνουν στη διατροφή.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μόνες δίαιτες που λειτουργούν είναι αυτές να κολλήσετε. Αυτό γιατί η πλειοψηφία των ανθρώπων που με επιτυχία χάνουν βάρος σε μια περιοριστική διατροφή τρέχουν σε πρόβλημα όταν αυτοί μετάβαση στη φάση συντήρησης.

Και Πάλι Λέω, Χρειάζεστε Ένα Σχέδιο Να Τρώνε Υγιεινά.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, δεν υπάρχει ΜΙΑ λύση που να ταιριάζει σε όλους. Όταν επιλέγετε να τρώτε υγιεινά, ένα σχέδιο για το υπόλοιπο της ζωής σας, θέλετε να βρείτε ένα με το οποίο μπορείτε να ζήσετε.

Κάνοντας Διατροφικές Επιλογές

Η επιλογή τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ) είναι κλειδί για τη διατήρηση σταθερών επιπέδων ενέργειας και την προαγωγή μιας υγιεινής διατροφής.

Αυτές οι τροφές, όπως τα όσπρια, τα φρούτα με χαμηλό ΓΔ, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης, συμβάλλουν σε μια αργή και σταθερή απελευθέρωση σακχάρου στο αίμα, αποφεύγοντας τις διακυμάνσεις που οδηγούν σε κόπωση και πείνα.

Η στρατηγική αυτή όχι μόνο βελτιώνει την ενέργεια και τη συγκέντρωση αλλά ενισχύει και την υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο για χρόνια νοσήματα και βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους. Η καθημερινή ενσωμάτωση τροφών με χαμηλό ΓΔ μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή συνήθεια για μια υγιεινή ζωή.

Αν η επιλογή του σχεδίου σας ξεκινά με μια αρχική (λιγότερο από θρεπτική) περιοριστική φάση, σκεφτείτε τι συμπληρώματα θα έπρεπε να λάβετε κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το τμήμα συντήρησης του προγράμματος πληροί τις γενικά αποδεκτές οδηγίες διατροφής ή ότι μπορείτε να το κάνετε με μικρές ρυθμίσεις ή συμπληρώματα. Σίγουρα πρέπει να σκεφτείτε μακροπρόθεσμα όταν επιλέγετε να τρώτε υγιεινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *