Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μάθετε Πώς Θα Δαμάσετε Την Πείνα Και Δεν Θα Σκέφτεστε Το Φαγητό

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που έχετε δώσει στον εαυτό σας να τρώνε καθώς υπάρχουν λεπτά σε μια μέρα. Σύννεφα καταιγίδων το κάνουν για μένα. Παίρνουν μνήμη από τη ζωή μου στη Φλόριντα και την αλιεία βαθέων υδάτων στο Key West. Όταν έφτασε μια πλημμύρα, έπρεπε να τραβήξουμε το σκάφος μας σε μια κοντινή ατολή και να περιμένουμε τη θύελλα, ενώ τρώγαμε φρέσκα σάντουιτς ψαριών και πίνουμε κρύα μπύρα.

Τα σάντουιτς είναι τρόφιμα για τα δάχτυλα, τα οποία τώρα απομακρύνομαι και δεν πίνω πύρα πια, αλλά η μυρωδιά μίας καταιγίδας μπορεί να είναι μια ισχυρή παγίδα για μένα. Δεν ενεργώ σε αυτό, αλλά η μνήμη είναι μια εντυπωσιακή σκανδάλη, παρ ‘όλα αυτά.

Μια βουτιά από κόκκινο κρασί σε λευκά παντελόνια μπορεί να μην προκαλέσει υπερβολικό επεισόδιο, ούτε το αυτοκίνητο να ξεκινά, ένα πλατύ ελαστικό και το κινητό σας να χάνει ένα σήμα στις 4:58 μ.μ. όταν πρέπει να φτάσετε σε κάποιον πριν από τις 5:00 μ.μ. Αλλά αυτά τα πράγματα έχουν σωρευτικό αποτέλεσμα, και όλες οι μίνι ενοχλήσεις έχουν τη δυνατότητα να γίνουν maxi-eating ανταποκρίσεις μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ίσως να τρώτε γιατί είστε επάνω: είναι τα γενέθλιά σας, τα γενέθλιά μου, η επέτειός μας ή η Ημέρα του Groundhog. ή γιατί είστε κάτω: λυπημένος ή θλίψη. Μπορεί να φάτε επειδή είναι εκεί, ή κάποιος άλλος τρώει έτσι γιατί όχι; Είναι εύκολα διαθέσιμη η τροφή στο γραφείο σας, στο σπίτι σας; Τρώτε στο αυτοκίνητό σας;

Τρώτε λόγω των καλών ειδήσεων; Ασχημα ΝΕΑ? Κανένα νέο? Ένας άνθρωπος είπε ότι τρώει κατά τη διάρκεια των ειδήσεων.

Μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να τρώτε μερικά τρόφιμα γιατί ήρθαν με ένα δείπνο εστιατορίου ή άλλοι επειδή ήρθαν δωρεάν με το εισιτήριο αεροπλάνου ή το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας. Υπάρχει ψωμί στο τραπέζι σε ένα εστιατόριο, φιστίκια στο αεροπλάνο, σοκολάτες στο μαξιλάρι σας και νομίζετε: ποτέ δεν θα περάσω ξανά αυτό τον τρόπο.

Για ορισμένους, το φαγητό θεωρείται ως ανταμοιβή: Έχω πάει τόσο καλά όλη μέρα. Δεν είχα πρωινό. Δεν είχα γεύμα. Θα έχω μόνο αυτή την πλευρά του βοείου κρέατος για δείπνο. Φυσικά, αν αισθάνεστε γεμάτοι, φουσκωμένοι, και όχι τόσο καλοί για τον εαυτό σας, τότε η υπερκατανάλωση δεν είναι ανταμοιβή. Είναι μια τιμωρία.

Όταν μια νεαρή γυναίκα χρησιμοποίησε τη δικαιολογία ότι ξεπέρασε πριν πάει στο μπαλέτο, ρώτησα, μήπως χορέψατε; Αν δεν χορεύει σε αυτή τη σκηνή, έτρωγε πάρα πολύ για δείπνο. Έφαγε περισσότερο από ότι ήταν σε θέση να κάψει και δεν την έσωζε πλέον κανένα συμπλήρωμα αδυνατίσματος.

Το Matcha Slim είναι ένα ισχυρό συμπλήρωμα απώλειας βάρους που έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Είναι φτιαγμένο από εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και περιέχει μια ποικιλία από ευεργετικές ενώσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Το Matcha Slim μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας, να καταστείλετε την όρεξη και να αυξήσετε τις δυνατότητες καύσης λίπους, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν μερικά επιπλέον κιλά.

Για Πολλούς, Τα Τρόφιμα Έχουν Γίνει Ένα Κοινωνικά Αποδεκτό Συμπλήρωμα

Φαίνεται να μπερδεύει τις εντάσεις και τα άγχη της ζωής σου. Ίσως να χρησιμοποιείτε τρόφιμα για να γεμίσετε συναισθήματα και σκέψεις που δεν θέλετε να αισθανθείτε ή να σκέφτεστε ή να ξεφύγετε.

Τρώτε όταν είστε απογοητευμένοι, απογοητευμένοι ή θυμωμένοι; Ένας συνάδελφος μου είπε ότι χτύπησε ένα κουτί από μπισκότα και μια πίντα παγωτού όταν τα δικαστήρια απονεμούσαν στην πρώην σύζυγό του ένα μεγάλο διακανονισμό διαζυγίου. Ήθελα να μάθω αν είχε επιστρέψει τον έλεγχο διατροφής, όταν συνειδητοποίησε ότι πληγώνει τον εαυτό του.

Αν και το φαγητό δεν αλλάζει την έκβαση οτιδήποτε εκτός από τη μέση της μέσης και την αυτοεκτίμησή σας, μπορείτε ακόμα να τρώτε για να φτιάξετε τον εαυτό σας όταν είστε κάτω. Ή να μην αισθάνεστε μόνοι σας όταν είστε χωρίς επιχείρηση. Ή να κοινωνικοποιήσετε: δεν θέλετε να μείνει έξω. Μπορεί να συνεχίζετε να τρώτε ακόμα κι αν τα ρούχα σας είναι πολύ σφιχτά και χτυπάτε και φουσκώνετε όταν περπατάτε. Αυτό είναι μέρος του εθισμού: συνεχίζετε να κάνετε αυτό που κάνετε ακόμα κι αν υπάρχουν αρνητικές συνέπειες.

Ίσως να τρώτε επειδή έχετε βαρεθεί ή πρέπει να γεμίσετε ασταθούς χρόνου, όπως βραδιές και σαββατοκύριακα, ή επειδή βιώνετε οικογένεια, επιχείρηση, χρήματα ή πίεση από ομότιμους: (“Ελάτε. θέλουμε να έρθετε.”) Δεν θέλετε να μείνει έξω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τρόφιμα για να αποφύγετε την οικειότητα. Ίσως να χρησιμοποιείτε τρόφιμα για να αποφύγετε την καλλιέργεια ή την καλλιέργεια. Εσείς χρονοβόρες: («Θα έχω πρώτα το γεύμα και στη συνέχεια θα δουλέψω σε αυτή την έκθεση.»)

Μπορεί να φάτε κατά την προετοιμασία του φαγητού και να το βγάλετε. Ίσως επειδή μόλις ξεκινήσετε δεν μπορείτε να σταματήσετε. Μπορεί να σκεφτείς, τι διάολο, έλεγα έτσι κι αλλιώς. Ίσως το φαγητό να χρησιμοποιηθεί ως ανταμοιβή, επειδή κάνατε κάτι θαυμάσιο ή τιμωρία γιατί ήδη ξεπεράσατε και φανταστήκατε Τι, διάολο, δεν θα κάνει τη διαφορά.

Όταν μυρίζετε τον καφέ στο γραφείο σας ή το ποπ κορν σε μια ταινία ή φρέσκα ντόνατς σε ένα αρτοποιείο, κάνετε αναμονή; Χρησιμοποιείτε τρόφιμα ως επεκτάσεις γευμάτων; Έχετε έναν τόσο καλό χρόνο και δεν θέλετε να τελειώσει το βράδυ, ώστε να παραγγείλετε ένα άλλο φλιτζάνι καφέ, ένα κοκτέιλ, ένα επιδόρπιο. Είστε διασκεδαστικοί επισκέπτες. Υπάρχει αφθονία επιπλέον φαγητού και όλα αυτά τα υπολείμματα.

Η μετάβαση στην οικογένεια είναι δύσκολη για μερικούς. Μπορεί να αισθάνεστε ένοχοι ότι η οικογένειά σας και οι φίλοι σας μαγειρεύουν από την περασμένη Πέμπτη και πρέπει να δοκιμάσετε (και να σχολιάσετε) όλα όσα προσφέρονται. Μήπως ο μάγειρας προσβάλλεται αν δεν έχετε δευτερόλεπτα και τρίτα;

Τρώμε διαφορετικά όταν είμαστε στην εταιρεία δύο ανθρώπων, τριών ανθρώπων, τεσσάρων ατόμων, περισσότερων ανθρώπων. Μια πρόσφατη μελέτη είπε ότι οι άνθρωποι που τρώνε με έξι ή περισσότερους άλλους καταναλώνουν ένα επιβλητικό 78% περισσότερο απ ‘ό, τι θα ήθελαν εάν έτρωγαν μόνοι τους. Όσο περισσότεροι άνθρωποι υπάρχουν, τόσο περισσότερα τρόφιμα προσφέρονται.

Όσο Περισσότερο Φαγητό Παραμένει Στο Τραπέζι, Τόσο Περισσότερο Μπαίνετε Στον Πειρασμό Να Φάτε

Είτε έχετε υπερκατανάλωση λόγω γενετικής, εθνικότητας, θρησκείας, περιστάσεων ή συναισθημάτων, δεν έχει σημασία. Ίσως να φάτε για κάποιους από αυτούς τους λόγους ή για όλους αυτούς τους λόγους. Κάθε άτομο παίρνει τη συνήθεια να χρησιμοποιεί τροφή ακατάλληλα για φαγητό για λόγους που λέτε στον εαυτό σας ότι είναι εντάξει να φάτε, ακόμα κι αν δεν είστε πεινασμένοι.

Έχοντας ακολουθήσει αυτές τις συνήθειες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα – μερικές φορές δεκαετίες – έχουν γίνει ακούσιες κλινικές απαντήσεις. Ακριβώς όπως τα σκυλιά του Pavlov, όταν εμφανιστεί ένα ερέθισμα, μπορεί ένα ναι, ευχαριστώ, να είναι πολύ πίσω; Ο ευφυής σας, νομίζει ότι δεν πρέπει να κάνετε αυτό που κάνετε, αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε. Αυτό είναι το ύπουλο μέρος του εθισμού – σαν να σκέφτεστε θα κάνει το κόλπο όταν δεν έχει ποτέ πριν. Αυτή μπορεί να είναι η στιγμή για να φτιάξετε μια λίστα με τους λόγους που τρώτε. Βάλτε το βραστήρα και πάρτε ένα μολύβι.

Αφού είδε τη λίστα μου, μου είπε μια μέσης ηλικίας γυναίκα: «Σύμφωνα με το πρόγραμμά σας, δεν είμαι πεινασμένος από το 1963». Ήταν σωστό. Μπορεί εσείς και εσείς να έχετε εντοπίσει εσφαλμένα αυτές τις καταστάσεις, περιστάσεις και συναισθήματα ως πείνα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, έχετε χάσει την έμφυτη ικανότητά σας να εντοπίσετε αυτά τα πιο βασικά συναισθήματα.

Εάν προσπαθείτε να ικανοποιήσετε μια φυσική πείνα, το σώμα σας δεν απαιτεί μεγάλη τροφή. Εάν προσπαθείτε να γεμίσετε μια συναισθηματική πείνα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα φορτηγό γεμάτο φαγητό στο σπίτι ή το γραφείο σας και ποτέ δεν θα περιέχει ποτέ αρκετό φαγητό. “Εντάξει παιδιά, βάλτε το Mallomars στο ντουλάπι, το Häagen-Dazs στην κατάψυξη. Οι Twinkerdoodles πηγαίνουν στο κρεβάτι.”

Εάν γίνεστε τόσο συγκλονισμένοι, μπερδεμένοι και παραλυμένοι, επειδή δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε σχετικά με αυτό το πολύπλευρο, πολυεπίπεδο θέμα ελέγχου του βάρους που δεν μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε όταν ξεκινήσετε, πιθανότατα δεν κάνετε τίποτα.

Εάν είστε πεινασμένοι, πρέπει να θρέψετε το σώμα. Εάν, κατά μήκος του τρόπου, έχει επίσης γεύση καλό, φαίνεται καλό, και μυρίζει καλά, έχετε ένα μπόνους. Αλλά δεν πρέπει να τρώτε επειδή φαίνεται, μυρίζει και έχει καλή γεύση. Σχεδόν όλα πληρούν αυτά τα κριτήρια.

Εάν Είστε Διψασμένοι, Πίνετε Νερό

Αν ανταποκρίνεστε σε ένα από τα παραπάνω ερεθίσματα, αλλάξτε τις συνήθειες δημιουργώντας νέες και εποικοδομητικές απαντήσεις για να αντικαταστήσετε τα παλιά και καταστροφικά σας. Αυτό ονομάζεται repatterning.

Μπορεί να έχω χάσει μία από τις πιθανές παγίδες σας, αλλά έχετε την ιδέα. Προσθέστε τη δική σας αν δεν είναι εδώ. Παρατηρήστε πώς τρώτε όταν είστε πάνω ή κάτω, μόνος ή με φίλους. Τρώμε ακόμη και διαφορετικά με τους άνδρες, διαφορετικά με τις γυναίκες, και άλλο τρόπο με τα παιδιά. Αυτές οι παγίδες μπορεί να οφείλονται σε συναισθήματα, περιστάσεις ή απλώς επειδή είναι εκεί ή είστε εκεί, στη γειτονιά όπου το αγαπημένο σας κάτι είναι έτοιμο όσο πουθενά αλλού στον κόσμο! Παγίδες μπορεί να είναι οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα ή όλα αυτά τα πράγματα.

Καμία από τις παγίδες που έχω περιγράψει παραπάνω δεν είναι η πείνα. Και αν δεν είναι πείνα, δεν είναι λόγος για φαγητό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *