Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Έλεγχος Της Όρεξης Βασική Προϋπόθεση Για Ρύθμιση Του Βάρους

Για να εντοπίσετε την πείνα, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι είναι. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

Πολλοί από σας μπορεί να μην έχετε ποτέ αφήσει τον εαυτό σας να ζήσει πραγματική πείνα, μόνο μια αίσθηση δυσφορίας. Μη γνωρίζοντας ακριβώς τι ήταν αυτό, μπορεί να έχει φάει την πείνα παρελθόν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί πλέον να γίνει διάκριση μεταξύ της πείνας και την αίσθηση του άγχους, στρες, την πλήξη, ή οποιοδήποτε αριθμό άλλων συναισθηματικών ή έμμεσες ερεθίσματα.

Έλεγχος Της Όρεξης

Δεν έχετε αφήσει τον εαυτό σας να πάει χωρίς να φάει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να αισθανθεί αληθινή πείνα. ίσως να μην το έχετε βιώσει από την παιδική ηλικία.

Αν θέλετε να κόψετε την όρεξη και την πείνα σας με το μαχαίρι, δείτε το Eco Slim και θα έχετε βρει την απόλυτη λύση στο αδυνάτισμα!

Κάθε Ένας Από Μας Γεννιέται Με Μια Έμφυτη Αίσθηση Πείνας

Όταν ήσουν παιδί και αισθάνθηκε αυτή την αίσθηση, φώναξατε. Η μητέρα ή ο φροντιστής σας σας καθησύχαζαν με ένα μπουκάλι ή μαστό και όταν δεν είστε πια πεινασμένοι, σπρώξατε το φαγητό. Προτού να μιλήσετε, καταφέρατε να καταλάβετε.

Ως παιδί που αρχίζει να τρώει παιδικές τροφές, εξακολουθούσατε να ελέγχετε την κατανάλωση τροφής. Η μητέρα σου μπορεί να σκέφτηκε ότι πρέπει να ολοκληρώσετε ό, τι υπηρέτησε, αλλά είχατε και άλλες ιδέες. Μπορεί να έχετε σφίξει τα μικρά δόντια του μωρού σας και να μην επιτρέψετε μία επιπλέον κουταλιά οτιδήποτε για να μπείτε στο στόμα σας. Μπορεί να έσπρωξε τα μικρά μάγουλα μαζί, προσπαθώντας να σε αναγκάσει να ανοίξεις το στόμα σου, αλλά δεν θα το έκανε. Εάν κατάφερε να εισάγει κάποιο φαγητό, μπορείτε να το φτύνετε, μερικές φορές στη σαλιά σας, μερικές φορές στη μαμά. Το μήνυμα ήταν σαφές. “Δεν υπάρχει πλέον φαγητό, μαμά.”

Καθώς επέμενε, μάθατε τελικά να ευχαριστήσετε τη μητέρα σας τελειώνοντας τα πάντα στο πιάτο σας. Μπορεί να σας είπε ότι αν φάγατε τα λαχανικά σας, η ανταμοιβή σας θα ήταν επιδόρπιο. Ήταν δωροδοκία με ένα γλειφιτζούρι αν δεν σταματήσατε να κλαίτε. Έμαθα να τρώτε όλο το φαγητό σας επειδή έδωσε ευχαρίστηση σε άλλους. Δεν φάνηκε να πειράζει πια αν ήσουν πεινασμένοι ή όχι. Έχετε διδαχθεί να αγνοήσετε τα συναισθήματα της πείνας και του κορεσμού για να ευχαριστήσετε κάποιον άλλο. Και μάθατε καλά.

Χρόνια αργότερα, διατηρείτε ακόμα μια φίλη εταιρεία μοιράζοντας ένα γεύμα όταν δεν είστε πεινασμένοι, ή να δεχτείτε ένα αλκοολούχο ποτό μόνο για να είστε μέρος του πλήθους, ή να παρακαλώ μια οικοδέσποινα.

Το λεξικό περιγράφει την πείνα ως “την οδυνηρή αίσθηση ή κατάσταση αδυναμίας που προκαλείται από την ανάγκη φαγητού”. Μερικοί άνθρωποι είναι ευερέθιστοι, τρεμμένοι ή αποπροσανατολισμένοι εάν δεν τρώνε στο συνηθισμένο γεύμα τους. Άλλοι δοκιμάζουν την πείνα ως αίσθημα ζάλης, άδειου, χαμηλού, κεφαλικού ή κοίλου. Μερικές φορές ένα γεμάτο στομάχι προκαλεί ένα επεισόδιο φαγητό. Μερικοί τρώνε όταν έχουν κατάθλιψη. Άλλοι χάνουν την όρεξή τους όταν υποφέρουν. Τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι άφθονα, όπως είναι συναισθηματικά και φυσικά, αλλά λίγα από αυτά είναι η πείνα, μόνο κάποια άλλη πίεση στο νευρικό σας σύστημα.

Οι άνθρωποι έχουν ενσωματωμένο μηχανισμό μάχης ή πτήσης που τους βοηθά να επιβιώσουν. Όταν οι πρόγονοί σας περιπλανημένοι στη γη και αντιμετώπισαν μια τίγρη που είχε πηδήξει από τους θάμνους, θα κινητοποιούνταν για να πολεμήσουν ή να φύγουν από την τίγρη. Χρόνια αργότερα, εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε τις τίγρεις.

Ένας θάνατος στην οικογένεια, η απώλεια εργασίας ή μια ασθένεια μπορεί σίγουρα να έχει το δάγκωμα μιας τίγρης. Ο παλμός σας γερνάει, το στόμα σας αισθάνεται ξηρό, οι παλάμες σας ιδρώνουν και επανέρχεστε στην παλιά συμπεριφορά και προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος βάζοντας κάτι στο στόμα σας. Μπορείτε, επίσης, μπορούν να αντιδρούν στις διακυμάνσεις της καθημερινής ζωής – ένας σερβιτόρος είναι ανίκανη, την κυκλοφορία στριμώχνονται μαζί, μια ουρά στην τράπεζα – που να σας κάνει να φάτε ένα κουτί μπισκότα ή να ζητήσετε μια δεύτερη βοήθεια της διατροφής. Ίσως εσφαλμένα να αναγνωρίσετε μια μικρή δουλεία ως τίγρη όταν είναι μόνο ένα μωρό.

Είχατε την εμπειρία να νομίζετε ότι είστε πεινασμένοι το μεσημέρι μόνο για να απορροφηθείτε σε ένα έργο ή σε ένα βιβλίο και να περάσετε αρκετές ώρες πριν να σκεφτείτε πάλι το φαγητό; Η αληθινή πείνα δεν μπορεί να περιμένει λίγες ώρες. Απαιτεί να τροφοδοτηθεί.

Δεν ήσασταν πεινασμένοι το μεσημέρι, αλλά ανταποκρινόταν σε ερεθίσματα ώρας της ημέρας, ένας άλλος λόγος που δώσατε στον εαυτό σας να φάτε. Εάν αποσπάτε τον εαυτό σας με κάποια άλλη δραστηριότητα, η ώθηση συνήθως περνά μέσα σε λίγα λεπτά. Προσπαθήστε να διαφοροποιήσετε την πείνα σας από τις προτροπές σας.

Το Φαγητό Δεν Χρειάζεται Να Σας Γεμίσει Για Να Νιώσετε Ικανοποιημένοι

Λίγα δαγκώματα των τροφίμων που συνήθως δεν τρώνε μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική, ενώ καλάθια ψωμί, κούπες καφέ, ή μπουκάλια λίτρο σόδα διαίτης μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πεινασμένοι και ανικανοποίητοι.

Δεν είναι εντάξει να τρώτε όταν είστε σωματικά ή συναισθηματικά άβολα. Φάτε όταν πεινάτε. Σταματήστε να τρώτε όταν δεν είστε πλέον πεινασμένοι, όχι όταν είστε γεμάτοι ή δεν υπάρχει τίποτα που παραμένει στο πιάτο σας. Καθώς τα ρούχα σας γίνονται πιο χαλαρά, θα αρχίσετε να απολαμβάνετε να αφήνετε φαγητό στο πιάτο σας. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο για να επιτευχθεί.

ο Matcha Slim είναι ένα ολοένα και πιο δημοφιλές συμπλήρωμα απώλειας βάρους που έχει κερδίσει την προσοχή λόγω των πιθανών πλεονεκτημάτων του για την υγεία. Είναι κατασκευασμένο από έναν ειδικό τύπο σκόνης φύλλων πράσινου τσαγιού που περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και άλλων ευεργετικών ενώσεων.

Η έρευνα δείχνει ότι το Matcha Slim μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος ενισχύοντας το μεταβολισμό σας, καταστέλλοντας την όρεξη και παρέχοντας ενέργεια για άσκηση. Επιπλέον, μπορεί να προσφέρει άλλα οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη επιδερμίδα και καλύτερη πέψη. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα πιθανά οφέλη του Matcha Slim στην απώλεια βάρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *